11 Kasım 2013 Pazartesi

Sağlk Personelinin Görevleri

Sağlık Personelinin Görevleri Nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin tasarılanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve yönlendirilmesinde işyeri hekiminin direktifleri doğrultusunda çalışmak, data toplamak ve ihtiyaç duyulan kayıtları tutmak,
İşyeri hekiminin fizik kontrol esnasında işyeri hekimine yardımcı olmak,
İşyerinde genel hijyen koşullarını daimi denetlemek,
İlkyardım hizmetlerinin organizasyonunda işyeri hekimi ile beraber görev almak,
İş sağlı konularını içeren eğitimlerde görev almak.

Sağlık Personelinin Çalışma Müddeti Ne Kadardır?

Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine; personel sağlık , çalışan başına ayda en az 18 dakika,Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine; çalışan başına ayda en az 24 dakika, Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine; çalışan başına ayda en az 36 dakika görevlendirilir.

Az tehlikeli sınıfta yer alan 500 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde 500 çalışan için tam gün çalışacak bir diğer sağlık personeli görevlendirilir.

Tehlikeli sınıfta yer alan 300 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde 300 çalışan için tam gün çalışacak bir diğer personel sağlık görevlendirilir.

Çok Tehlikeli sınıfta yer alan 200 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde 200 çalışan için tam gün çalışacak bir diğer sağlık personeli görevlendirilir.

Diğer sağlık personellerinin görevlendirilmesinde sözleşmede belirtilen müddet kadar işyerinde hizmet sunulur. Ansızın fazla işyeri ile kısmi süreli iş sözleşmesi yapıldığı takdirde bu işyerleri arasında yolda geçen süreler haftalık kanuni çalışma süresinden düşülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder