20 Nisan 2014 Pazar

Sağlık Turizmi acentaları

Sıhhat turizmi acentaları geliyor. Sıhhat turizminin çıtayı 20 milyar dolara çekmesi,acentalarında iştahını kabarttı. Sıhhat turizminin dünyaya tanıtılması için tanıtım filmi çektiriliyor. 
 
İşte detaylar,

Sıhhat turizminde 20 milyar $’lık gelir hedefi için havadan tanıtım yapılacak. Hastaneler, aracı firmalarla yabancı hasta bulacak

SAFURE CANTURK

Türkiye, sıhhat turizminde çıta yükseltti. Ekonomik Koordinasyon Heyeti’nda sağlık turizmiyle alakalı yeni kararlar alındı. Yabancı hastadan 20 milyar dolar gelir amaçlayan Türkiye, ilk defa beynelmilel turizm tanıtımlarına sağlık turizmini de ilave etti. Sağlık Bakanlığı, özel ve devlet hastaneleri olmak üzere tüm yabancı hastalara Türkiye’deki rehabilitasyonlarında garanti vererek sorumluluğu üzerine aldığını resmen bildirdi.

YÖNETMELİK TEMMUZDA
Geçmişte rekabet sebebiyle kıyı bölgelerdeki otellerin oda ücretlerinin 5-6 dolara kadar düştüğünü anımsadan Sağlık Bakanlığı, turizmde de aynı tehlikenin gündemde olduğunu bildirdi. Bilhassa özel hastanelerin yurtdışından hasta bulabilmek için daimi ücretleri düşürmeye başlaması üzerine Sağlık Bakanlığı, Sağlık Turizmi Aracı Müesseseleri Yönetmeliği yayımlayacak. Hastaneler kendisi hasta bulmayacak tıpkı turizmde olduğu gibi aracı firmalar hastayı yönlendirecek. Yönetmeliğin temmuzda yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Türkiye, sağlıktaki atağına tüm dünyada reklamlara başlayacak. Tanıtım filmlerinde ‘doğru seçenek’ mananına gelen İngilizce Right Choise (RC) sloganıyla tanıtım yapılacak.

HAVADAN BUSSINESS TANITIM
Türkiye sıhhat turizmi tanıtımını havadan da yapacak. Türk Hava Yolları, Lufthansa, British Airways, Qatar Airways gibi dünyaca tanınmış kişi havayollarının ekranlarında Türkiye’nin sıhhat turizmi videoları gösterilecek. Tanıtımlar milyonlarca yolcuya erişecek.

CEPTEN DOKTOR BULUNACAK
Türkiye sıhhat turizmi tanıtımlarını teknolojiye de aktardı. Akıllı cep telefonlarına 7 dilde Türk sağlık kurumu ve hekimlerinin uygulamaları indirilebilecek. Böylelikle telefonu Almanca, Rusça, İtalyanca, İngilizce, Arapça, Fransızca ve İspanyolca dilde olan yurttaşlar aradıkları dalda rehabilitasyon veren hastane ve doktoru kolayca bulabilecek.

SAĞLIK YÜZÜ HOLLYWOOD’DAN
Türkiye ‘nin sağlık turizmi tanıtım yüzü, Kuzuların Suskunluğu filminden tanınan Hollywood yıldızı Julianne Moore oldu. Moore şu sıralar Los Angeles’ta, Türkiye’nin yeni tanıtım filminin çekimlerini gerçekleştiriyor. Türkiye ilk kez turizm tanıtımlarında sağlık turizmine de ayrı yer verecek.

2014′TE 5 MİLYAR DOLAR
Türkiye , 2013′te sağlık turizminde 2.5 milyar dolar gelir ele geçirdi. Bu sene hedef 5 milyar dolara erişmek. 2023 yılı hedefi ise 20 milyar dolar olarak belirlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder