24 Ocak 2014 Cuma

Ciddi Sorumluluk isteyen iş Personel Sağlık

Sağlık personelliği çok ciddi ve sorumluluk isteyen bir iştir. Herkesin bu nedenle personel sağlık olması hem , hem de bazen ölümcül hataları da beraber getirebilir. Düşünün bir kere… Psikolojik problemleri olan bir insanın acil servis ambulanslarında çalıştığını hayal edin. Acil servislerde öyle olaylarla karşılaşabilirsiniz ki, olay yerinde müdahale yapmazsanız yaralı can verecektir. Tabi müdahalenin mükemmel ve düzgün bir şekilde yapılması da çok ehemmiyetlidir. Bu nedenle sağlık personeli olmak isteyen bir insanın genel olarak hangi niteliklere sahip olması gerektiğinden söz edelim biraz.
İlk olarak sağlık personeli olmak istiyorsanız biyoloji ve insan anatomisine alaka duyacaksanız. İşimiz insanların mental ve fiziki sağlıklarını savunmak olduğuna göre, neyi savunacağımızı çok iyi bilmeliyiz. Ayrı olarak bir sağlık personeli karşısındaki insanın neye ihtiyacı olduğunu kestirebilmelidir. Kimi personellerin psikolojik meseleleri olabileceği gibi, olabilecek kazalarda da hastanın neye ihtiyacı olduğu, ne tür bir ilk yardım yapılması gerektiğini sağlık personeli bilmelidir. Ayrı olarak bu mesleği yapacak kişilerin iletişim ve konuşma kabiliyetlerinin iyi olması koşuldur. Çünkü bir firmada  personel sağlık olarak çalışıyorsunuz. Personeli yakından tanımadan, onlarla devamlı konuşmadan onların meselelerini nasıl anlayabilirsiniz. Tabi bu sağlık merkezlerinde , hastahanelerde çalışan personeller içinde geçerlidir. Orada onlarca değişik meselesi olan insanlarla konuştuğumuzu, onları dinlediğimizi varsayarsak kuvvetli bir iletişimin ne kadar ehemmiyetli olduğunu da anlamış oluruz.
Son olarak ilave edebiliriz ki, sağlık personeli olacak bir insan da sıhhatli olmalıdır. Hem bedenen, hem de mental olarak kendini hazır, başkalarına hizmet edebileceğine güvenen insanlardan ancak güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder