28 Mart 2014 Cuma

Hamile bayanlara tavsiyeler

Bayanlar için en hassas oldukları dönemlerden biri olan gebelik, eşlerinin de bu konuda en ehemmiyetli desteği sağlayacağı zamanlar arasında bulunmaktadır. Gebelik döneminde ihtiyaç duyulan destekler ve yapılması gerekenler doktorlar tarafından anlatılmaktadır. Bu dönemlerde bilhassa çok araştırmacı olan bayanlar için sıhhat haberleri oldukça ehemmiyet taşımaktadır. Doğacak olan çocukları için dokuz aylık bir müddette anne ve baba adayları şart olan her şeyi doğum öncesi uygulamaya çalışmaktadır.

Bu dönem bilhassa bayanlar açısından meselesiz bir şekilde bitirebileceği gibi mesele yaşayan kişilerde olabilmektedir. Gebelik döneminde yapılması şart olan egzersizler de oldukça ehemmiyetli ve yararlı olmaktadır. Doktorlar bilhassa bu konuda yürüyüş yapılmasını ve düzenli olarak kendilerini zorlamadan bayanların egzersiz yapmalarını önermektedir. Nasıl bir egzersiz yapacağım diye düşünüyorsanız bu konuda ihtiyaç duyulan desteği alabilir veyahut sizleri bilgi almanız için değişik yerlere yönlendirebilirler. Sosyal medyada personel sağlık konuları da gebelikle alakalı olarak bir hayli konu ile ilgili ihtiyaç duyulan bilgilendirmeleri sunmaktadır. Yapılan egzersizlere ters bir hareket yapmamak hesabına dikkatli olmanız, kesinlikle gerekmektedir.

Hem sıhhat açısından hem de gebelik döneminde yapılması uygun bulunan en iyi spor yürüyüş olmaktadır. Alınabilecek fazla kiloları da dengelemiş olacağınız gibi, bu konuda oldukça yarar sağlayacaktır. Günlük olarak vasati 30-60 dakika arasında yürüyüş yapılması doktorları tarafından kişilere önerilecektir. Yürüyüşlerinizin hafif tempoda olmasına ve gebe olan kişiye rastgele bir yorgunluk sağlamaması açısından da önem verilmesi gereken vaziyetler arasında bulunmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder