28 Mart 2014 Cuma

Kanser riskine karşı alınabilecek önlemler

Sıhhatli bir hayat sürebilmek yerine fertlerin bir hayli dikkat etmesi şart olan konu bulunmaktadır. Beklenmedik hastalıklar ile karşılaşılma vaziyetlerinin yanı sıra sıhhatinize dikkat etmeyerek hastalığa sebep olabilecek etkenlerden uzak durulması ve bu konuda dikkat edilmesi gerekmektedir. Son zamanlarda en çok yaygınlaşan hastalıklardan biri olan kanser, çoğu kişinin de korkulu düşü olmaktadır. Sıhhat haberleri de izleyerek bu konuda izlemeli ve bilinmeyen ile ilgili bilgi sahibi olunmalıdır.

Kanser rizikonunu azaltabilmeniz için sıhhatinize dikkat edebileceğiniz gibi bir takım uyulması gerekenlerde vardır. Öncellikle sigara kullanımı ve içkiden uzak durmalısınız. Sigara kullanımları akciğeri etkilediği gibi, kanser oranlarında da en büyük ölüm oranı akciğer kanserinden olduğu belirlemektedir. Bu vaziyette sigarayı azaltmanız ve bırakmanız vaziyetinde akciğer kanseri olma rizikonuz hemen hemen yarı yarıya düşmektedir. İçki kullanımları da bir hayli kanser olayında tetikleyici sebepler arasında bulunmaktadır. Bilhassa sigara ve içki kullanımı aynı anda yapılıyorsa vaziyet daha da kritikleşmektedir. Zamanınız oldukça spor yapmaya özen gösterin ve yediklerinize dikkat edin. Sıhhatinizi tehlikeye atabileceğiniz şeylerden ne kadar uzak durursanız ilerleyen vakitlerde bunun mükâfatını alabileceksiniz. Dikkat edilmesi şart olan bir hayli konu ile ilgili personel sıhhat yazıları da izleyerek bilgi sahibi olunabilir.

Kanser hastalıklar içerisinde en sinsi ve vücutta tez dağılmasından dolayı bu konuda da aralıklar ile testler yaptırmanız ve kontroller neticesinde uyulması gereken değişik durumlarda varsa bunları uygulamanız gerekmektedir. Ailenizde kanser olan veyahut bu hastalıktan dolayı vefat etmiş kişilerinde olması riziko oranı olarak görülse de düzenli kontroller neticesinde istenmeyen bir vaziyet oluşmuş olsa dahi bunun önüne geçme bahtınız bulunmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder