3 Mart 2014 Pazartesi

Yurt dışındaki hekimlere “dön” çağrısı

Sağlık Bakanlığı, ülke dışında çalışan Türk hekimlere, üç sene Türkiye’de çalışma şartıyla zorunlu hizmetten muaf tutulacaklarını belirten mail atarak “Türkiye’ye dönün” çağrısı yaptı.

Yeni tertip etmeyle ülke dışında çalışan ancak ülkeye dönmeyi isteyen ve eğitimini ülke dışında bitiren hekimlerin Türkiye’de çalışması halinde mecburi hizmetten muaf olacaklarını ifade eden Çukurova, bu kişilerin 18 Temmuz’a kadar Sıhhat Bakanlığına müracaatta bulunması gerektiğini bildirdi.

Bu şartları taşıyan hekimler için arzuhal örnekleri hazırladıklarını anlatan Çukurova, “Tertip etmeye göre, 1 Ocak 2013 tarihinden önce yurt dışında mesleksel faaliyette bulunan doktorlar ve tıpta ihtisas mevzuatına göre uzman olanlar ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yurt dışında eğitimlerini bitirenler, 6 ay içinde Türkiye’ye dönmek ve en az 3 yıl müddetle Türkiye’de fiilen meslek icrasında bulunmak koşuluyla devlet hizmeti yükümlülüğünden muaf sayılacak” diye konuştu.

Çukurova, tertip etmenin yapıldığı günden bu yana “şu an için yurt dışında görev yapan 13 müracaat yapıldığını ve başvuruların kabul edildiğini” belirterek, “Özel sektörde başlayabilir hem de kamuya da başvurabilirler. Önümüzdeki ay, bu amaçla birkaç tane açıktan atama dahi yapabileceğiz” dedi.

Ülke dışında takriben 2 bin 500 Türk orijinli hekim olduğunu belirten Çukurova, bu hekimlerin tamamının iletişim bilgilerinin Sıhhat Bakanlığında mevcut olduğunu söyledi. Çukurova, “Bu hekimlerin tamamına mail gönderdik. Süreç 17 Temmuz’da bitiyor. Bu yüzden başvuru için 6 ay var. Bu müddet bittikten sonra, böyle bir hakkın kullanımı ortadan kalkacak. O konuda vaktin aşılmaması için bilgilendirme mailleri atıldı. Bilgilendirme maillerini aralıklı olarak da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder